Nieuws

We prefereren het oude werken?

Steeds meer werkgevers beginnen de voordelen van het ‘nieuwe’, flexibele werken te zien. Maar werkend Nederland zit er niet op te wachten.

Dat blijkt uit Het Nationale Werkplekonderzoek, uitgevoerd door Newnews.nl in opdracht van Primair Projekt en newDirections. De enquête is uitgevoerd onder werknemers uit allerlei branches, waaronder de zakelijke dienstverlening.

http://www.newnews.nl/de-werkende-mens/het-nationale-werkplekonderzoek/resultaten-van-het-nationale-werkplekonderzoek-zijn-bekend

68% van de respondenten heeft liever een vaste eigen werkplek dan een flexibele werkplek. Zo’n 60% voelt zich thuis in zijn huidige werkomgeving, al wordt slechts 25% echt ‘vrolijk’ van die werkomgeving. De helft tot twee derde wil iets veranderen aan de werkplek maar heeft geen invloed op de inrichting ervan. 47% wil de werkplek ‘verpersoonlijken’.

Werknemers willlen meer groen, een beter klimaat, meer licht, meer ruimte voor persoonlijk overleg, meer eigen ruimte – én, zoals gezegd, een vaste werkplek. Met alles wat daarbij zoal bij hoort, zonder allerlei nieuwigheden. Zo wordt klassiek vergaderen met grote afstand verkozen boven staand vergaderen en virtueel vergaderen. Werknemers drinken het liefst koffie op een plekje waar een zitje is. Lunchen doet 69% het liefst aan kleine tafeltjes, en niet achter de computer of buiten de deur.

De werknemer wil gewoon  een eigen vaste werkplek, kinderfoto’s op het bureau en posters aan de muur.  Veel bestuurders vergeten dat en streven slechts naar kostenminimalisatie.”

Reacties zijn gesloten.